Friday, April 3, 2015

Adukan penipuan berkaitan GST!!!

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua pengunjung,



Saya doakan kita semua semakin tabah dan sabar dengan GST.

Bermacam-macam kisah berkenaan GST, apa yang nyata ialah ada ramai peniaga-peniaga yang mengambil kesempatan dek perkataan GST.

Salah satu kisah yang saya tahu ialah ada pengusaha pusat cucian kereta yang menaikkan harga daripada rm9 kepada rm 12 atas alasan GST!!!

Kot ye pun naik sebab GST mesti naik pun 54 sen je kan, camna 6% boleh naik rm3.

Siapalah ye konsultant GST pusat cuci kereta tu????

Yang paling haru, ID GST pun guna cop biasa je!!!!

Mau lepas ni orang jual nasi lemak pun bagi resit bercop ID GST!!!!

Sekiranya ada yang ingin membuat laporan mengenai kenaikan harga barang boleh lah menghubungi terus ke:

Tribunal pengguna wpkl
Hotline 1800 886 800
Tribunal Kl
03 40424181
Aduan online
http://e-aduan.kpdnkk.gov.my
Website
www.kpdnkk.gov.my
utk aduan mohon salurkan ke Bilik Gerakan Kpdnkk utk siasatan dan tindakan.

0388826245 Kpdnkk War Room 
1800886800 Kpdnkk

049795000 Kpdnkk Perlis
047001800 Kpdnkk Kedah
097416000 Kpdnkk Kelantan
062345822 Kpdnkk Melaka
066017490 Kpdnkk N. Sembilan
09573 2153 Kpdnkk Pahang
052414611 Kpdnkk Melaka
042552555 Kpdnkk Pulau Pinang
096204179 Kpdnkk Terengganu
0355125485 Kpdnkk Selangor
0340454471 Kpdnkk KL
072272828 Kpdnkk Johor Bharu
087423152 Kpdnkk Labuan
088484500 Kpdnkk Sabah
082466012 Kpdnkk Sarawak

0380008000 1Malaysia CC

SMS
Kpdnkk Aduan
(maklumat aduan)
Hantar ke 15888

1300888500 Kastam
0388822111 Kastam
0378067200 Kastam

emel 
ccc@customs.gov.my

utk check Status GST Syarikat sama ada peniaga tersebut daftar GST atau tidak. 

https://gst.customs.gov.my/TAP
kemudian klik "Lookup GST Status" 

Layari http://mykiragst.kpdnkk.gov.my atau muat turun aplikasi dari Google Play untuk panduan semakan harga barangan.

Gunakan kuasa pengguna sebaiknya!!!

1 comment:

Buku percuma untuk anda yang MAHU KURUS DAN SIHAT!!!

Buku percuma untuk anda yang MAHU KURUS DAN SIHAT!!!

.

.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...